Pelkistetty sisustus

post thumb
Sisustaminen
by Alisa/ on 06 Aug 2021

Pelkistetty sisustus

Oletko sinäkin henkilö, jolle pelkistetty sisustus on täydellinen vaihtoehto? Monien mielestä sisustuksena se on ärsyttävä ja herättää enemmän negatiivisia tunteita kuin positiivisia. Toisaalta, jos ostaa itselleen kodin, jossa kaikki on valkoista, on siihen todella helppo lisäillä itselleen sopivaa väriä. Tämä tyyli taikoo myös pienimmilläkin sisustuselementeillä värikkyyttä ja harmoniaa. Sillä pystyy myös luomaan tilaan avaruutta ja se saa kaiken näyttämään hiukan suuremmalta. Entä mitä muuta se kertoo?

Pelkistetty sisustus on monien kauhistus

Pelkkää valkoista, sitäkö on pelkistetty koti? Ei suinkaan. Jos koti on maalattu kauttaaltaan valkoiseksi tai käytetty vaaleaa tapettia, tiloihin saadaan mukavasti väriä erilaisilla sisustuselementeillä. Valkoinen väri sallii myös sen, että ikkunoista tuleva valo tekee huoneesta hyvinkin valoisan ja tila myös näyttää suuremmalta. Lisäksi huonekaluilla tai tauluilla saa lisättyä väriskaalaa, ja valkoisen kanssa on helppo yhdistää erilaisia tyylejä. Lämmin ja kodikas puu täydentää harmoniaa.

Puun eri sävyjen lisäksi myös vahvoilla väreillä on hyvä tehdä sisustusta. Niiden avulla saa leikiten tilaan juuri sopivia katseenvangitsijoita tai todella miellyttävää kontrastia. Musta ja valkoinen ovat varsin perinteinen yhdistelmä, mutta jos haluaa vähän enemmän, voi valita kirkkaampia sävyjä. Tyyliä voi muunnella pienellä vaivalla ja täyteläisen värinen matto lattialla muuttaa tilan kokonaisilmettä.

Pelkistetty koti antaa mahdollisuuden moniin ratkaisuihin

Pelkistetty sisustus on mahdollisuus eikä kauhistus. Jos sinulla on silmää retrolle, valkoinen huone antaa tilaa rustiikkiselle huonekaluille ja niiden avulla saat väriä tilaan sekä luot tyylin, joka toimii. Huoneen väriläiskä voi olla sohva ja sen seurana sohvatyynyt sopivilla sävyillä. Kevytrunkoiset huonekalut pienessä huoneessa lisäävät tasapainoa eivätkä ime huoneeseen tulevaa valoa kokonaan. Kodikkuus ja viihtyisyys kulkevatkin käsi kädessä.

Pelkistetty sisustus ei välttämättä tarkoita sitä, että sisustukseen ei ole panostettu. Se yleensä kertoo siitä, että se on tehty harkiten eikä turhaa tavaraa haluta tilaan kerätä. Minimalistisen sisustamisen idea onkin se, että vähemmällä määrällä esineitä luodaan viihtyisä ja näyttävä ympäristö asumiselle. Elementit tulevat paremmin esille.

Koti on viihtymistä varten

Sisustus on mielenkiintoinen asia, koska osa meistä pitää siitä, että on paljon tavaraa ympärillä ja osa taas haluaa pitää sisustuksensa hyvinkin pienenä ja suorastaan kliinisenä. Se on vähän kuin asentaisi Bitdefender Antivirus -ohjelman, jonka jälkeen tuntee olonsa turvalliseksi ilman ylimääräisiä ohjelmia koneella. Sisustuksessa onkin kysymys siitä, millaisesta asuintilasta eniten nauttii ja millaiseksi sen haluaa tehdä. Tila on helppo täyttää uusilla elementeillä, mutta kuinka moni meistä raaskii heittää esineitä pois?

Viime aikoina on muotisanaksi noussut hyggeily. Se tarkoittaa kodikkuuden ja mukavuuden tunnetta. Se myös yhdistetään vahvasti hyvinvointiin sekä mielialaan. Tähän mukavuuteen kuuluvat yhtä lailla kääriytyminen viltin sisään, kun sade piiskaa ikkunaan tai toisaalta mukava, puheensorinan täyttämä tapaaminen ystävien kanssa. Pääasia on, että viihtyy tai on yhteenkuuluvuuden tunne.

Pelkistetty sisustus on täynnä mahdollisuuksia

Jos ikkunoista ei tule tilaan riittävästi valaistusta, voi sisustuksen täydentää valaisimella. Tähän tarkoitukseen sopii pelkistetty LED-kattovalaisin. Se ei herätä tilassa huomiota eikä kerää katseita. Se tuo tilaan vain riittävästi valoa. Pelkistetty valaisin on yleensä ulkomuodoltaan varsin yksinkertainen eikä erotu katosta tai seinästä muuten kuin valonlähteenä. Siihen ei sen kummemmin kiinnitä huomiota ja siinä on vain puhdas muoto.

Huonekalujen lisäksi hyviä sisustuselementtejä ovat taulut, maljakot, koristetyynyt sekä pienet hyllyköt seinillä. Pienessäkin tilassa voi kaunis, iso maljakko antaa huoneeseen väriä ja tyyliä. Siihen voi asetella kukkia tai oksia, mutta mahdollisuus on myös askarrella itse näyttäviä koristeita.

Mitä enemmän sisustusta miettii, sitä enemmän antaa arvoa minimalistisuudelle. Pelkistetty sisustus ei ole kauhistus vaan se antaa mahdollisuuksia tehdä tyylikkäitä ratkaisuja ja jokin itselle rakas esine tulee näkyviin aivan uudella tavalla. Sisustustyyli voi olla moderni tai klassinen, mutta se on kuitenkin aina toimiva, kunhan tyyli on sama läpi koko huoneen.