Pojan huoneen sisustus

post thumb
Sisustaminen
by Alisa/ on 31 Jul 2021

Pojan huoneen sisustus

Pojan huoneen sisustus tarjoaa valtavasti vaihtoehtoja. Se kannattaakin suunnitella esimerkiksi huoneessa asuvan persoonallisuuden mukaan. Esimerkiksi suosikkivärit ja harrastus voivat näkyä huoneen sisustuksessa. Se ei kuitenkaan ole pakollista, sillä pojan huoneen sisustamiseen on monia muitakin vaihtoehtoja. Pojan huoneen voi esimerkiksi sisustaa väreiltään muun kodin ympäristöön sopivaksi. Vaihtoehtoja riittää siis joka lähtöön. Annemme muutamia vinkkejä, kuinka suunnitella huoneen sisustusta

Pojan huoneen sisustus värien avulla

Nuoren pojan huoneen sisustus voi olla väriltään sellainen, josta lapsi tai nuori itse pitää. Kun huoneen sisustaa kauttaaltaan samalla tai yhteen sopivilla väreillä, saa jo aikaan hyvin tyylikkään vaikutelman. Esimerkiksi siniset seinät, verhot, päiväpeitto ja sinisävyiset taulut luovat jo tyylikkään vaikutelman. Lisäksi väriin voi yhdistää siihen sopivia sävyjä, kuten mustaa, harmaata, luonnonsävyjä tai puun sekä rottingin sävyjä.

Mikäli erilaisia värisävyjä ei osaa yhdistellä itse, voi huoneen väreihin hakea inspiraatiota netistä. Netti on pullollaan kuvia erilaisista lasten huoneista, joissa on käytetty eri sävyjä ja sävy-yhdistelmiä. Sisustussuunnittelijan palkkaaminen on myös aina varma, mutta usein myös melko kallis vaihtoehto. Sisustussuunnittelijan konsultaatio kuitenkin sopii kevyempään sisustussuunnittelun tarpeeseen, kuten yhden huoneen sisustamiseen.

Nuoren pojan huoneen sisustus voi kertoa harrastuksesta

Pojan huoneen sisustus voi olla asujalle erityisen mieluinen, jos rakas harrastus näkyy huoneen sisustuksessa. Esimerkiksi kitaran soittajien kitarat voi ripustaa näyttävälle paikalle seinälle, urheilusta pitävä voi sisustaa huoneen lajiin sekä huoneen väreihin sopivilla tauluilla tai julisteilla. Julisteista saa usein tyylikkäämpiä ostamalla niihin sopivat kehykset. Harrastusvälineet voi usein jättää näkyvästi esiin. Huoneen muun sisustuksen värimaailman voi jopa suunnitella näiden välineiden mukaan.

Pojan huoneen sisustus muuttuu paljon myös koriste-esineiden myötä. Koristeet voivat liittyä harrastukseen. Esimerkiksi jalkapalloa harrastavan huoneeseen saa tyylikkyyttä ostamalla vaikkapa hopean värisen jalkapallopatsaan tai kehystämällä mustavalkoisen jalkapalloaiheisen julisteen huoneen seinälle. Sisustuksen voi myös suunnitella jopa suosikkijoukkueensa väreihin sopivaksi.

Tapeteilla, maalilla ja seinäkuvilla tunnelmaa

Huoneen ilme voi muuttua täysin maalaamalla tai tapetoimalla seinän uudestaan. Erilaiset hienot seinäkuviot tuovat myös huoneeseen eloa ja näyttävyyttä. Niiden tekeminen ei ole vaikeaa, sillä esimerkiksi netistä on saatavilla valmiita kuvioita. Kuviot voi myös suunnitella ja maalta itse. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa netin sisustuskuvista, elokuvista tai villeimpiin ideoihin jopa mitä mielikuvituksellisimmista peleistä. Tutustu aiheeseen sivulla onlinecasinosuomi.com ja kokeile kolikkopelejä ilmaiseksi.

Sisustusarkkitehti tai sisustussuunnittelija voi antaa apua mikäli huoneeseen tai vaikkapa koko kotiin tehdään isompi muutos. Kannattaa kuitenkin vertailla hintoja sekä eri sisustussuunnittelijoiden tyylejä löytääkseen parhaimman suunnittelijan tai arkkitehdin juuri itselleen. Sisustussuunnittelijan tai -arkkitehdin palkkaaminen ei myöskään aina kannata kaikista pienimpiin projekteihin.

Pojan huoneen sisustus – kuuntele lapsen mielipidettä

Huone on pojalle takuulla mieluinen, jos hän saa itse osallistua suunnitteluun. Lasten unelmana voi olla vaikkapa dinosaurusteemainen huone, pelihuone tai suosikkielokuvan teemaa myötäilevä huone. Joidenkin ideoiden toteuttaminen voi olla melko vaikeaa, mutta huoneeseen saa aina muutoksia myös aivan pienillä teoilla kuten tekstiilien vaihtamisella, seinien maalaamisella tai uusien taulujen ostamisella.

Pojan huoneen sisustaminen vaatii usein myös hieman mielikuvitusta. Huoneeseen on saatava mahtumaan vähintään pakolliset käytännölliset huonekalut, kuten sänky ja koulupöytä. Joillain voi olla myös yhteinen huone esimerkiksi veljen kanssa, jolloin tilan voi erottaa vaikkapa tyylikkäällä tilanjakajalla kahdeksi huoneeksi.

Olipa suunnitelmissa millainen pojan huoneen sisustus tahansa, kannattaa hankkia inspiraatiota ja ideoita ennen sisustuksen toteuttamista. Etsi vaikkapa netistä kuvia pojan huoneen sisustuksesta, vertaile hintoja ja kiertele sisustusliikkeitä, joissa on valmiita sisustusideoita. Monilla saattaa myös olla ystävä tai sukulainen, joka on erityisen hyvä sisustamaan tai valitsemaan yhteen sopivia värejä. Tällöin ei kannata epäröidä vinkkien pyytämistä.