Sisustusideat

Parhaat sisustusideat skandinaaviseen tyyliin

Parhaat sisustusideat skandinaaviseen tyyliin

Sisustusliike Dreams on sisustuksen aallonharjalla. Pystymme kertomaan, mitkä trendit ovat milloinkin pinnalla. Skandinaavinen sisustus on aina kovassa suosiossa Suomessa. Onkin siis aika tutustua siihen, millaista sisustustyyliä Skandinaviassa suositaan.

Tämä sisustustyyli sopii erityisesti pelkistetystä ja linjakkaasta sisustuksesta pitäville. Tarjolla ei ole suuria väripilkkuja, vaan neutraaleilla ja aina tyylikkäillä väreillä, kuten musta ja valkoinen, pyritään saamaan kotiin hienostunut ja rauhallinen tunnelma. Skandinaavinen tyyli ihannoi myös luonnonmateriaaleja. Monesti suomalaiset kodit rakennetaan puusta ja niissä on lautalattia. Sen lisäksi luonnonmateriaalit, kuten puu, saavat näkyä myös kodin sisätiloissa huonekaluja ja koriste-esineitä myöten.

Kodin sisustus skandinaaviseen tyyliin käy helposti, sillä Suomessa on runsaasti erilaisia sisustamiseen ja skandinaaviseen tyyliin sopivia sisustuskauppoja. Poimi parhaat sisustusideat ja toteuta oma skandinaavinen sisustuksesi.

Kodin sisustus kertoo asukkaista

Sisustaminen on siinä mielessä tärkeää, että sisustuksella voi tuoda esiin omaa persoonaansa. Kodin sisustus kertoo siis aina tarinaa siitä, ketkä kodissa asuvat. Lempimateriaalit ja muistot saavat näkyä kodissa samalla tavalla kuin asukkaiden lempivärit.

Sisustuskaupat myyvät tekstiilejä monissa eri väreissä. Tekstiileillä voikin tuoda omia mieltymyksiään sisustukseen helposti ja edullisesti. Tekstiilit, kuten koristetyynyjen päälliset, verhot ja matot, kertovat siitä, mitä värimaailmaa kodista löytyy. On tärkeää, että tekstiilien värimaailma noudattaa samaa linjaa kuin sisustus ja värimaailma muuallakin kodissa, kuten vaikkapa huonekaluissa.

Hae inspiraatiota sisustusliikkeestä

Hae inspiraatiota sisustusliikkeestä

Moni sisustusliike tarjoaa loistavaa inspiraatiota kodin sisustuksen suhteen. Suomen sisustusliikkeissä skandinaavinen tyyli ja siihen soveltuvat tekstiilit, koriste-esineet sekä huonekalut ovat hyvin edustettuina. Luonnonmateriaaleja voi huonekalujen lisäksi hyödyntää myös vaikkapa hyllyjen ja lipastojen päällä. Maljakkoon kerätyt pampaheinät näyttävät esimerkiksi erittäin hyvältä ja tuovat kotiin lämpöisen tunnelman.

Sisustusliike pystyy antamaan neuvoja siihen, millaiset tuotteet omaan kotiin sopisivat. Sisustusliikkeissä työskentelevät sisustuksen ammattilaiset osaavat myös kertoa, millaisia tuotteita kannattaa yhdistellä. Näin kaupoilla käydessä saa samalla myös kallisarvoisia vinkkejä. Suomalaiset sisustusliikkeen myyjät tuntevat skandinaavisen tyylin, joten apua kannattaa kysyä rohkeasti. Myyjälle voi myös näyttää kuvia omasta kodistaan, jolloin myyjä voi etsiä kotiin sopivat sisustustuotteet.

Sisustusliike Dreams - Löydä persoonalliset sisustusideat

Sisustusliike Dreams auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivan sisustustyylin. Tärkeintä nimittäin on, että asukas viihtyy kodissaan. Kodista tulee siis ehdottomasti tehdä asujan näköinen ja samalla käytännöllinen. Huonekalujen tarkoitus on toimia hyödykkeinä, joten ne kannattaa valita myös sen mukaan. Toki pyöreä ruokapöytä voi olla kaunis, mutta se ei välttämättä sovi jokaiseen huonetyyppiin. Sisustuskaupat neuvovat, miten eri mallisen pöydän voi vaikkapa kattaa siten, että se näyttää kauniilta. Sisustusliike on olemassa sisustajaa varten, joten kysy apua.

Sisustusliike Dreams haluaa myös, että jokainen uskaltaa tuoda kotiinsa rakastamiaan värejä. Mustan ja valkoisen yhdistelmä on yksi suosituimmista värimaailmoista Suomessa. Sen sijaan pelkästään mustaa taas pidetään synkkänä ja ahdistavana. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Monet kauniit sisustusideat sisältävät pelkkiä mustia elementtejä, joilla on saatu luotua kaunis tunnelma. Mitään väriä ei siis kannata pelätä sisustuksessa. Jos haluat löytää lisää inspiraatiota sisustukseen, kurkkaa myös sivuiltamme löytyvä sisustusblogi.

Skandinaavinenkin sisustustyyli voi olla persoonallinen

Skandinaavinenkin sisustustyyli voi olla persoonallinen

Skandinaavinen sisustustyyli on helppo tunnistaa sen yksinkertaisuuden ja selkeyden ansiosta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen skandinaavisesti sisustettu koti olisi samanlainen. Myös skandinaavista tyyliä voi toteuttaa persoonallisella ja erilaisella tavalla. Vaikka oman kodin värit, materiaalit ja yleinen tyyli noudattavat skandinaavista tyyliä, voi siihen lisätä esimerkiksi väreiltään sopivia uniikkeja koriste-esineitä tai vaikka valo-taideteoksia tuomaan persoonallisuutta.

Skandinaaviselle tyylille on kuitenkin ominaista se, että kotia kalustetaan säästeliäästi. Tällöin tyyliin ei kuulu paljon koristelua tai yltäkylläisyyttä. Siispä koriste-esineitä tai valoja ei kannata laittaa kotiinsa liikaa, sillä se saattaa muuttaa tyylin skandinaavisesta joksikin aivan muuksi.

Sisustusideat skandinaaviseen sisustustyyliin tarjoaa niin Sisustusliike Dreams kuin monet nettisisustuskaupatkin. Niiden kautta voi hakea inspiraatiota oman kotinsa ilmeeseen. Jokaisesta inspiroivasta kuvasta voi esimerkiksi poimia vain itseä miellyttävät ideat, kuten esineet ja värimaailman, ja soveltaa niitä omalla tavallaan oman kotinsa sisustukseen.

Miksi skandinaavinen sisustus on suosittua?

Skandinaavinen sisustustyyli on ollut jo melko pitkään ja on edelleen hyvin suosittua Suomessa. Mikä sisustustyylistä sitten tekee niin suositun? Skandinaaviset sisustusideat ovat suosittuja ensinnäkin siksi, että ne ovat käytännöllisiä, yksinkertaisia ja toimivia, mutta lisäksi tyylikkäitä. Tyyliin kuuluvat luonnonmateriaalit, kuten puu ovat myös kodikkaita ja kauniita sisustuselementtejä, joita moni havittelee omaan kotiinsa.

Skandinaaviselle tyylille ominaista on puhdaslinjaisuus, joka jo itsessään luo harmonisen, tyylikkään ja modernin sisustuksen – ja juuri sellaista tyyliä monet sisustajat tavoittelevat. Skandinaavinen tyyli antaa myös rakennuksen kauniiden lattioiden ja seinien näkyä, sillä lattioita ei usein peitetä matoilla tai seiniä lukuisilla tauluilla ja koristeilla. Sen sijaan lattialla saattaa olla vain siellä täällä yksivärinen matto tai talja.

Tyylisuuntaus on myös erittäin käytännöllinen, koska sille on ominaista tavaroiden vähyys. Tavaroiden vähyys tarkoittaa aina vähemmän järjesteltävää ja siivottavaa. Tavaroiden vähyys tekee myös kodista yleensä selkeämmän näköisen. Tekstiilejäkään ei käytetä paljon ja käytössä olevat ovat usein sekä hyödyllisiä että tyylikkäitä, eivätkä useinkaan pelkästään koristekäyttöön tarkoitettuja.

Valolla toteutettavat sisustusideat

Valolla toteutettavat sisustusideat

Suurella valon määrällä on olennainen rooli skandinaavisessa sisustuksessa. Mitä enemmän valoa pääsee sisään, sen parempi. Luonnonvalon puuttuminen ei kuitenkaan ole este tyylin toteuttamiselle, sillä valoisuuden voi tarvittaessa toteuttaa myös lampuilla. Se onkin usein välttämätöntä Suomessa etenkin talviaikaan, kun pimeä tulee hyvin aikaisin.

Skandinaaviseen tyyliin kuuluu myös se, että lattia ja seinät ovat valkoisia tai vaaleita, mikä heijastaa valoa ja luo valoisan ilmeen huoneeseen. Valkoisten seinien, lattioiden ja suurten avonaisten ikkunoiden yhdistelmä maksimoi luonnonvalon määrän ja myös avartaa tilaa.

Myös valaisimet kannattaa valita skandinaaviseen tyyliin sopivaksi. Se onkin helppoa, sillä useat valaisimet sopivat värityksensä ja ajattoman ulkomuotonsa vuoksi skandinaaviseen tyyliin. Tyylistä voi luoda esimerkiksi urbaanimman metallisilla lampuilla tai elegantimman ja entistäkin valoisamman näköisen suurilla vaaleilla kattolampuilla. Hyödynnä sivustomme tarjoamat valaisimet ja nappaa talteen sinulle sopivimmat sisustusideat.