Sisustuskaupat

Sisustuskaupat inspiraation lähteenä

Sisustuskaupat inspiraation lähteenä

Joskus sisustaessa voi olla epävarma siitä, mitä haluaa, ja silloin sisustuskaupat voivat auttaa. Sisustuskaupoissa kannattaa kierrellä ja yrittää etsiä inspiraatiota. Sen voikin löytää helposti, sillä sisustusliikkeet ovat täynnä toinen toistaan upeampia esineitä ja huonekaluja. Kiertelemisen tarkoituksena on löytää jotain sellaista, mitä ei ajatellutkaan etsivänsä.

Monet hyvät sisustusideat tulevatkin mieleen ihan sattumalta. Sisustuksen kanssa voi myös leikitellä. Jos olohuoneen sisustus on neutraali, voi vaikkapa makuuhuoneeseen tuoda hieman rempseyttä. Sama pätee myös toiseen suuntaan. Vaikka olohuoneessa ollaan paljon ja siellä seurustellaan monesti vieraiden kanssa, saa sisustuksessa olla väripilkkuja, jotka huomataan varmasti.

Sisustuksen kanssa ei siis kannata jännittää turhaan. Sisustuskaupat tuovat esille erilaisia trendejä, joiden avulla kotiaan voi sisustaa näyttävästi. Kiertele siis sisustuskauppoja ja ota niistä parhaimmat ideat mukaasi.

Sisustuskaupat moniin eri mieltymyksiin

Vaikka Suomessa suosituin sisustustyyli onkin skandinaavinen sisustus, on tarjolla silti paljon muutakin. Skandinaavinen tyyli on pelkistetty ja linjakas. Se sopii moneen kotiin ja saa kodin näyttämään arvokkaalta. Sen sijaan esimerkiksi maalaisromanttinen tyyli taas tuo lämpöä ja rakkauden tunnetta.

Kodin sisustus voi olla mitä tahansa tyylisuuntausta tai jopa sekoitus monia eri tyylejä. Tärkeintä on, että koti näyttää asujaltaan, ja että kodin asukkailla on mukavaa kotona. Sisustusta voi myös muuttaa vaikkapa vuodenaikojen mukaan. Kesällä tekstiilit saattavat olla värikkäämpiä, kun taas talvella vaihdetaan tummempaan väriin.

Parvekkeellakin voi sisustaa

Parvekkeellakin voi sisustaa

Parvekkeen sisustus ei välttämättä tule monellekaan mieleen. Tosiasia kuitenkin on, että parvekkeesta saa lisätilaa asumiseen ja senkin voi sisustaa. Varsinkin lasitettu parveke on loistava, sillä sitä voi käyttää vaikka toisena olohuoneena. Parvekkeen sisustuksen voi aloittaa huonekaluista ja tekstiileistä. Lasitetulle parvekkeelle sopivat sisäkäyttöön tarkoitetut huonekalut.

Parvekkeen sisustus pitää sisällään monesti myös kukkia ja hyötykasveja. Niillä saa piristettyä ympäristöä ja niiden tuoma väriloisto pitää myös mielen virkeänä. Kun parveke on sisustettu kauniisti, on jokaisen mahdollista nauttia aamukahvi parvekkeen rauhassa tai siirtyä parvekkeelle rentoutumaan pitkän ja raskaan työpäivän päätteeksi. Parvekkeen sisustukseen kannattaa siis panostaa yhtä paljon kuin kodin sisätilojen sisustukseen.

Olohuoneen sisustus kertoo paljon kodista

Olohuoneessa vietetään eniten aikaa kotona ollessa. Siellä istutaan iltaa perheen, sukulaisten ja vieraiden kanssa. Sen vuoksi onkin tärkeää, että olohuoneen sisustus on loppuun asti mietitty. Sisustuksen tulee olla käytännöllinen ainakin huonekalujen puolesta. Tämä voi tarkoittaa vaikka sitä, että esimerkiksi istumapaikkoja on tarpeeksi. Kodin sisustus perustuukin siis siihen, että koti on kaunis ja toimiva. Parveke on monesti olohuoneen lisänä. Parvekkeen sisustus on parhaimmillaan silloin, kun se mukailee olohuoneen sisustusta.

Kun parvekkeen ja olohuoneen sisustus sopivat hyvin toisiinsa, tulee tilasta yhtenäisen näköinen. Näin kodissa vallitsee kaunis ja harmoninen tunnelma. Tähän jokaisessa kodissa tulisikin pyrkiä, sillä kyseessä on kuitenkin elämän tärkein paikka. Sisustuskaupat tarjoavat apua silloin, kun oma inspiraation lähde on kateissa. Sisustusliike ja sen myyjät neuvovat myös aina, miten kodistaan saa kauniin, joten kysy rohkeasti apua.

Rauhallinen ja viihtyisä makuuhuone

Rauhallinen ja viihtyisä makuuhuone

Makuuhuoneessa ei useinkaan oleskella hereillä ollessa yhtä paljon kuin esimerkiksi olohuoneessa. Sen sisustaminen on silti tärkeää, sillä hyvin sisustettu makuuhuone on viihtyisä ja se auttaa rauhoittumaan ennen nukkumaan menoa pitkän päivän jälkeen.

Makuuhuoneen sisustustavaroiden etsiminen kaupoista on usein hyvin inspiroivaa, sillä monet sisustusliikkeet tarjoavat malliksi valmiita sisustusratkaisuja tuotteillaan. Netin kaupat voivat tarjota kuvia valmiiksi sisustetuista makuuhuoneista ja kivijalkaliikkeissä makuuhuoneen sisustustavarat on joskus asetettu kauppaan luotuun “mallimakuuhuoneeseen”. Näin ostaja näkee selkeästi millaiset tuotteet sopivat yhteen makuuhuoneessa ja millaisia sisustusideoita kaupan tuotteilla voi luoda.

Yleisiä makuuhuoneisiin ostettavia tavaroita, joita sisustuskaupat tarjoavat, ovat esimerkiksi yövalot. Yövalo voi olla esimerkiksi pöydälle tai seinälle asetettava valo, jossa voi olla pehmeä ja kaunis taustavalo tai vastaavasti kirkas valo esimerkiksi lukemista varten. Valojen avulla voi myös luoda makuuhuoneeseen kaunista tunnelmaa valitsemalla esimerkiksi kauniin valoverhon tai tähtivaloefektillä varustetun yövalon.

Sisustusliikkeistä inspiraatiota kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone on kodin huone, jonka sisustaminen unohtuu monilta – tai sitä ei vain koe tarpeelliseksi, koska kylpyhuone ja WC eivät ole yhtä näkyvä osa kotia kuin monet muut huoneet, kuten olohuone ja keittiö. Kylpyhuoneen sisustamisella on kuitenkin monia hyötyjä ja sisustusliikkeet jakavat siihen runsaasti inspiroivia ja käytännöllisiä ideoita.

Tyylikkäästi tai kodikkaasti sisustettu kylpyhuone nostaa omaa mielialaa ja käytännöllisesti sisustettu kylpyhuone on hyödyllinen ratkaisu etenkin pienissä kylpyhuone- ja WC-tiloissa. Esimerkiksi peilikaappi voi olla loistava ratkaisu pieneen tilaan, sillä se ei vie lattiatilaa ja lisäksi peili saa pienen kylpyhuoneen tuntumaan suuremmalta kuin se on. Peiliin yhdistetyt tyylikkäät valot saavat tilan näyttämään modernilta ja tyylikkäältä. Sisustuskaupat jakavat muiden kodin huoneiden tapaan usein valmiita kuvia tai sisustusratkaisuja kylpyhuoneisiin. Ne ovat helppo apukeino kylpyhuoneen sisustuksen suunnitteluun, sillä kauppojen ammattilaiset osaavat luoda tyylikkäitä ja toimivia kokonaisuuksia.

Kylpyhuoneen sisustamiseen on usein järkevää kysyä myös kaupan myyjän mielipidettä, sillä he osaavat auttaa niin sisustuksessa kuin käytännön asioistakin, kuten siinä, millaiset valot kylpyhuoneeseen kannattaa asentaa, jotta ne olisivat käytännölliset.

Vertaile sisustuskaupat

Vertaile sisustuskaupat

Sisustuskaupat ovat erilaisia keskenään ja siksi ensimmäinen vastaantuleva kauppa ei välttämättä vastaa juuri omaa tyyliä, budjettia tai tarpeita. Siksi niin verkko- kuin kivijalkakauppojakin kannattaa tutkia edes hieman tarkemmin etenkin ennen kalliimman sisustustuotteen ostamista.

Inspiraatiota ja ohjeita sisustuskaupan ja itse tuotteiden valintaan saa esimerkiksi meidän nettisivustoltamme tai kiertelemällä itse lähiseudun liikkeitä läpi. Kivijalkamyymälöinä toimivat kaupat ovat usein valtavan suuria ja monipuolisia etenkin suurissa kaupungeissa. Moni matkustaakin sisustusliikkeen vuoksi jopa kymmeniä tai satoja kilometrejä saadakseen juuri omannäköisensä tuotteet.

Nykyään useimmat näistä tuotteista voi kuitenkin tilata myös netistä, jolloin ne tuodaan kotikaupunkiin tai jopa omalle kotiovelle asti.