Näytetään tulokset 1–12 / 431

Suodatin»

Seinävalot

Osta seinävalot verkosta

Kodin tyypillisimpien valojen lisäksi moni panostaa myös seinävalaisimiin ja hyvästä syystä. Niillä saa nimittäin valaistua mitä tahansa tiloja, ja ne luovat tunnelmallista, mutta usein kattovaloa pehmeämpää valoa huoneeseen. Seinävalot voivat olla koristeiden lisäksi myös esimerkiksi lukuvaloja sängyn yllä tai käteviä valonlähteitä pimeillä ja ikkunattomilla käytävillä. Monille seinävalaisin on kuitenkin myös tärkeä ja tyylikäs sisustuselementti, joka voi olla jo itsessään erityisen tyylikäs – jopa ilman lamppua!

Seinävalot

Seinävalot ja niiden käyttötavat

Seinävalot voivat olla hyödyllisiä lukulamppuja, pehmeitä kohdevaloja tai energiatehokkaita lamppuja LED-valoilla. Erityisesti LED-valot ovatkin hyödyllinen vaihtoehto niin lompakon kuin ympäristönkin kannalta. Seinävalaisin tekee usein myös itse valosta sisustuselementin. Seinille heijastettu valo antaa huoneelle pehmeää valoa sekä suuremman ja avaramman vaikutelman. Tällöin lamppu antaa juuri sopivasti valoa huoneessa oleskelua varten olematta kuitenkaan liian kirkas valo. Lisäksi se piristää huoneen ilmettä ja luo sinne kodikasta ja tyylikästä tunnelmaa. Seinävaloilla voi siis olla monia käyttötarkoituksia ja monia hyötyjä.

Moni sisustusliike myy mitä erilaisimpia seinävaloja. Esimerkiksi peilin tai taulun taakse asennettavat seinävalot luovat hyvin modernia ja tyylikästä tunnelmaa pehmeällä valollaan. Seinävalo sopii loistavasti myös peilin tai peilikaapin viereen, jolloin se on suuri apu päivittäisissä pesuissa tai esimerkiksi meikkaamisessa ja muissa aamutoimissa. Sisätilojen lisäksi seinälamppuja on tietenkin tarjolla myös ulkotiloihin. Pihan seinälamput ovat erityisen käteviä Suomen talven aikaan, jolloin iltojen pimeys alkaa aikaisin. Erilaisilla lampuilla saa myös luotua tyylikkyyttä ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkotilojen lampuiksi voi valita halutessaan energiaa säästävät, aurinkokennoilla varustetut lamput. Tällöin lamput keräävät valoisina aikoina auringonvaloa ja palavat sen avulla pimeinä iltoina, jolloin ne eivät juurikaan vaikuta omaan sähkölaskuun.

Musta seinälamppu sopii yhteen monien värien kanssa

Musta seinälamppu on erityisesti modernista ja tyylikkäästä sisustuksesta pitävän valinta. Musta seinävalaisin sopii loistavasti yhteen mustavalkoisen tai harmaan sävyjä sisältävän sisustuksen kanssa, mutta monet muutkin värit ovat yhdisteltävissä sen kanssa. Mustat seinälamput sopivat myös useimpien kotien pihavaloiksi, sillä musta sopii loistavasti yhteen kaikenväristen ja tyylisten talojen kanssa. Hyvä idea on myös musta seinävalaisin portaikkoon. Portaikon sisustusta, kuten mattoja, saatetaan vaihdella tietyin väliajoin, ja musta lamppu sopii yhteen usean väristen tekstiilien kanssa. Sisustuksen muuttaminen ei siten välttämättä vaadi lamppujen vaihtamista.

Musta seinälamppu on suosituimpia ja yleisimpiä saatavilla olevia seinävalaisimia ja siksi niiden valikoimat sisustusliikkeissä ovatkin yleensä hyvin suuret. Monien kannattaa etsiä mustia valaisimia netistä, sillä nettikauppojen valikoimat ovat usein monipuolisemmat kuin oman lähialueen kivijalkakauppojen valikoimat. Se tosin vaihtelee alueen ja sen sisältämien liikkeiden mukaan. Vinkkejä erilaisista seinävalaisimia myyvistä sisustusliikkeistä löytää tältä Sisustusliike Dreams -sivustolta. Sivusto tarjoaa myös ideoita erilaisista lampuista sekä paljon muita sisustusideoita esimerkiksi eri huoneiden sisustuksesta. Sisustusideoita löytää runsaasti niin tämän sivuston kuin sen bloginkin kautta.

Omaan sisustukseen sopivat seinävalot

Seinävalot kannattaa valita omaan sisustukseen ja sen väreihin sopiviksi, jolloin ne tuovat tyylikkyyttä ja kodikkuutta asuntoon. Esimerkiksi jos kodin lattia on vaaleanruskea, valaisimien kannattaa usein olla ennemmin samaa sävyä – tai vaikkapa mustia – kuin tummanruskeita. Äärimmäisen moderni valaisin ei myöskään usein sovi asuntoon, jonka ilme on maalaisromanttinen – ja päinvastoin. Lampun ostamisessa tulisi ajatella siis myös muita huonekaluja, sekä oman kodin värejä ja materiaaleja. Ideoita sisustukseen antavat tämän sivuston lisäksi esimerkiksi jotkut valaisimia netistä käsin myyvät verkkokaupat. Myös omaa sisustustyyliä kuvaavien kuvien etsiminen netistä voi auttaa saamaan uudenlaisia ideoita sekä hahmottamaan, minkä tyylinen ja minkä värinen seinävalaisin sopisi juuri omaan kotiin.